Kinderkerk

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet!
Kinderen zijn echt fantastisch en heel belangrijk in Gods ogen, Hij heeft met elk een plan. Bij de kinderkerk willen we de kinderen op een leuke, afwisselende manier in aanraking brengen met het geloof. We hebben als doel dat de kinderen God leren kennen als een echte Vader en Vriend. De Bijbel staat bij ons centraal.
Elke zondagochtend bezoeken circa 40 kinderen de kinderkerk. De kinderkerk is er voor alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en is in drie groepen verdeeld:

DE PARELS (groep 1 en 2)
DE SCHATGRAVERS (groep 3,4 en 5)
DE GIDEONSBENDE (groep 6,7 en 8)

Binnen deze groepen wordt op een leuke en plezierige manier de liefde van God aan de kinderen doorgegeven. Dit gebeurt op verschillende manieren waarbij rekening gehouden wordt met de leeftijden van de kinderen. De kinderkerk wordt gehouden in “De Schaapskooi” deze bevindt zich achter de “Goede Herderkerk”. De kinderen gaan eerst mee de kerk in, voor de schriftlezing gaan ze met de leiding mee de kerk uit en komen voor de zegen (tijdens de collecte) weer terug in de kerk.

Er wordt met de kinderen gezongen, gebeden en geknutseld en er wordt een Bijbelverhaal verteld. De methode ‘Kind op Zondag' wordt gebruikt voor de verhaallijn.

De leiding wordt verzorgd door 3 à 4 volwassenen per keer. Ook wordt geregeld assistentie verleend door kinderen uit groep 8.Naast de gewone kinderkerk welke eigenlijk iedere zondag wordt georganiseerd, verzorgen we ook een paar keer per jaar andere specials:

Startfeest (augustus)
Kinderkerstfeest (december)
Knutselmiddag (december)
Kinderbloemendienst (mei)
Slotfestijn (juni)

Wilt u uw kinderen ook eens kennis laten maken met de kinderkerk? U bent (bijna) iedere zondag van harte welkom vanaf 9.30 uur in de “Goede Herderkerk”. Tijdens de zomervakantie is er geen kinderkerk.

Houd de website goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

Kinderwebsites - Hier vindt u links naar christelijke websites voor kinderen. Bekijkt u ze eerst zelf even of u ze geschikt vindt voor uw kinderen.

Kind op zondag- Kind op Zondag is het tijdschrift waar wij mee werken. Voor elke zondag zijn er vertellingen van Bijbelverhalen, liedjes, knutseltips, spelvormen en nog veel meer. Op deze website vindt u aanvullend materiaal, informatie over actuele nummers en achtergrondinformatie. Op het forum kunt u uw eigen ideeën en vragen kwijt.

Ark Kids - Kleurplaten, verhalen, liedjes, spelletjes en een knutselhoek. Kinderwebsite van de Hervormde gemeente in Urk.

Bijbelse kleurplaten - Heel veel kleurplaten, en links naar andere sites met kleurplaten.

Bijbelse kleur- en knutselplaten - Mooie kleurplaten, veelal voorzien van bijbehorende Bijbeltekst en verwijzing.

Christenkids- Een verantwoorde startpagina voor kinderen. Behalve links over de Bijbel en geloof, staan er ook websites over dieren, gezondheid, politiek, geschiedenis, sport, natuur, school en nog veel meer!

Christelijke antwoorden - Bijbelse antwoorden op veel vragen, bijvoorbeeld vragen over engelen, fossielen en dinosaurussen. Is er wetenschappelijk bewijs van gebeurtenissen uit de Bijbel, hoe kom je erachter of God echt bestaat, hoe kwamen dieren uit de Ark van Noach in Australië en nog veel meer!

Christian Computergames - Hier vind je een heleboel leuke spelletjes om te spelen en ook een massa Bijbelse kleurplaten. Ook kun je enkele spelletjes downloaden en bewaren op je eigen computer. Deze site is zowel in het Engels als in het Nederlands.

De Parels - Hier is van alles: gedichten, verhalen uit de Bijbel, puzzels, kleurplaten, en spelletjes. Je kunt hier ook vragen stellen over het leven, God en de Bijbel. Coby van der Hoeven, de maakster van deze website, stuurt jou dan een antwoord terug. Ook mag je je eigen belevenissen of gedichten opsturen, die komen dan in het Droomboek.

De kinderkerk wordt mogelijk gemaakt door de inzet van veel enthousiaste en betrokken medewerkers. Omdat wij het kinderwerk ontzettend belangrijk vinden en wij dit uiteraard in de toekomst ook graag willen blijven doen, zoekt de kinderkerk enkele enthousiaste en gemotiveerde broeders en zusters die onze kinderen leiding willen geven in de groepen 1 t/m 8.
U bent van harte welkom om vrijblijvend een keer een kijkje te komen nemen op zondagochtend. Dan krijgt u een beter idee van wat we allemaal doen. We weten zeker dat u dan overstag gaat en dan hebben we nog ruim tijd om mensen goed in te kunnen werken.

Jezus zegt in Mattheus 18:5 En een ieder, die zulk een kind ontvangt in Mijn naam, ontvangt Mij. Wat een belofte!

Image border=0 hspace=6 alt=Image align=left src=U kunt ons team zowel fulltime (8 keer per seizoen) als parttime (4 keer per seizoen) komen versterken. Wij vergaderen 3 keer per jaar en organiseren een paar keer per jaar een informele bijeenkomst waarbij gezelligheid voorop staat. Wij houden elkaar op de hoogte van de laatste nieuwtjes via de e-mail.

Wilt u meer weten, of heeft u nog vragen en/of opmerkingen dan kunt u een mailtje sturen naar: