Cantorij Grootegast-Doezum

Cantorij met kerst in de Vitus
23 december 2018 - Cantorij in de St. Vitus - Doezum

De Cantorij Grootegast-Doezum is in 1931 opgericht als Hervormd kerkkoor door meester Toonstra. Velen kennen JelleGeert Postma nog als cantor. Hij heeft deze functie bijna 30 jaar vervuld.

Onze huidige cantrix, mw. Annemarie Bax uit Drachten dirigeert de Cantorij met veel enthousiasme. We studeren veel nieuwe liederen in die passen bij de dienst waaraan we medewerking verlenen.

We zingen voornamelijk in kerkdiensten als ondersteuning van de gemeentezang tijdens de “gewone” vieringen, maar ook in bijzondere diensten, bijvoorbeeld de laatste zondag van het kerkelijk jaar, Kerst en de Stille week voor Pasen.
Ons repertoire bestaat uit onder andere psalmen en liederen uit het Liedboek voor de Kerken, Cantates, Engelse hymnen en eigentijdse kerkliederen.
Houd je ook van zingen en spreekt de doelstelling van de Cantorij je aan, kom dan naar een repetitieavond van de Cantorij op een donderdag in het Witte Kerkje vanaf 20.00 uur. Je kunt ook contact opnemen met een van de (bestuurs)leden. (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

We zijn momenteel bezig met het instuderen van de cantate:

Wer nur den lieben Gott lässt walten

van Felix Mendelssohn. Deze zal op zondag 3 november in de Goede Herder kerk worden gezongen, samen met de cantorij van Aduard.

We zijn een gezellig informeel clubje uit de diverse dorpen rond Grootegast. Eenmaal over de denkbeeldige drempel zal je ook zeker enthousiast worden! Voor alle partijen geldt dat er wel 2 of 3 stemmen bij kunnen!
En bedenk: Zingen is o n t s p a n n i n g

bestuursleden zijn: Kees Sikkema (voorzitter), Akkie Teeninga (secr.), Tineke Wouda (penn.)

Bij de start van het zangseizoen in 2017 is de cantorij naar Middelstum geweest. Als u wilt zien hoe dat is verlopen klik dan op onderstaande link:

Ook heeft de cantorij in Domnies Toen te Pieterburen gezongen