Onze gemeente

De Protestantse gemeente Grootegast/Sebaldeburen is ontstaan uit de samenvoeging van de Gereformeerde gemeente Grootegast/Sebaldeburen en de Hervormde gemeente Grootegast en vormt een enthousiaste en actieve gemeenschap van ca. 1100 leden.
De gemeente maakt gebruik van twee kerkgebouwen, genaamd Goede Herderkerk en Witte kerkje. Beide kerkgebouwen zijn gesitueerd in Grootegast. De Eredienst wordt zondagmorgen gehouden in de Goede Herderkerk, aanvang 9:30 uur. Het Witte kerkje wordt gebruikt voor bijzondere diensten. 

Diaconie

Al zo lang de kerk bestaat kijkt de diaconie om naar mensen die extra steun nodig hebben.
In het vooroorlogse Nederland waren instellingen zoals de diaconie, de enige plaats waar hulpbehoevenden konden aankloppen. Nu heeft de overheid de sociale zorg op zich genomen en kan de diaconie zich beperken tot: 'Helpen waar geen andere helper is'.

Wat niet veranderd is, is de signalerende - en initiërende taak. De diaconie volgt hedendaagse ontwikkelingen en probeert misstanden aan de kaak te stellen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. De diaconie steunt daarom een aantal humanitaire projecten in binnen- en buitenland.

De diaconie bestaat uit een groep van vrijwilligers, een kleine groep hiervan wordt benoemd en noemen we diakenen. Maar de grootste groep zijn vrijwilligers die veel onmisbaar werk verrichten in allerlei opzicht.

Lees meer: Diaconie

Kinderkerk

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet!
Kinderen zijn echt fantastisch en heel belangrijk in Gods ogen, Hij heeft met elk een plan. Bij de kinderkerk willen we de kinderen op een leuke, afwisselende manier in aanraking brengen met het geloof. We hebben als doel dat de kinderen God leren kennen als een echte Vader en Vriend. De Bijbel staat bij ons centraal.
Elke zondagochtend bezoeken circa 40 kinderen de kinderkerk. De kinderkerk is er voor alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en is in drie groepen verdeeld:
 
DE PARELS (groep 1 en 2)
DE SCHATGRAVERS (groep 3,4 en 5)
DE GIDEONSBENDE (groep 6,7 en 8)

Lees meer: Kinderkerk

Activiteiten Jeugd

In onze kerk zijn er verschillende activiteiten waarmee we de jeugd in onze gemeente een warm hart toe willen dragen. Vroeger was er catechisatie en jeugdclub. Tegenwoordig is er een tussenvorm van deze beide gevonden waarin niet alleen de bijbelse kennis wordt gedeeld, maar juist ook het gevoel van saamhorigheid wordt versterkt. Dit is in een gemeente erg belangrijk. Deze twee sluiten in onze gemeente op elkaar aan, en daarom moet dit ook bij de jeugd het geval zijn.
Om de verschillende activiteiten beter aan te laten spreken is een indeling gemaakt op basis van leeftijd van de jeugd. Dat wil niet zeggen dat de leeftijd de exacte grens is. Op verzoek kan iemand ook kiezen om in een bepaalde groep mee te doen. Het is niet de bedoeling vriendengroepen uit elkaar te halen, maar juist om deze contacten binnen de gemeente te bewaren en te versterken.

Lees meer: Activiteiten Jeugd

Beam-Team

 

Wat is een beam-team

Dit is een groep kerkleden die met behulp van een computer en een projector de liturgie (liederen en andere teksten) op een groot scherm vertonen.

De beamer heeft een vaste plaats ingenomen in onze zondagse eredienst. Naast de eredienst wordt de beamer ook gebruikt bij kooravonden en muziekuitvoeringen.

Informatie bestemd voor een beamerpresentatie moet worden gestuurd naar het volgende emailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook ruiling/wijziging van ouderling van dienst, lector, organist e.d. doormailen naar dit emailadres. De dienstdoende beameraar haalt vervolgens alle informatie, bestemd voor de presentatie, zelf uit deze mailbox.

Het beam-team kan ook tijdens trouw- en uitvaartdiensten worden gevraagd een presentatie te verzorgen. Hiervoor worden kosten berekend. Aanvragen hiervoor moeten gestuurd worden naar de contactpersoon, Himme de Jong, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De leden van het beam-team zijn:

Ekke Teeninga, Gea Krol, Jan Ymte Spriensma, Himme de Jong, Aebe Plantenga, Wisse van der Velde, Henk Berends en Jessica Mulder-Pellicaan.

Cantorij Grootegast-Doezum

Cantorij met kerst in de Vitus
23 december 2018 - Cantorij in de St. Vitus - Doezum

De Cantorij Grootegast-Doezum is in 1931 opgericht als Hervormd kerkkoor door meester Toonstra. Velen kennen JelleGeert Postma nog als cantor. Hij heeft deze functie bijna 30 jaar vervuld. 

Lees meer: Cantorij Grootegast-Doezum

Contactgegevens

Protestantse gemeente Grootegast/Sebaldeburen

Goede Herderkerk, De Gast 2, 9861 BM te Grootegast

0594-613073

Contact via email