Verslag Messiah de Musical

Het begon op 26 oktober al vroeg…nauwelijks licht…

De opbouwploeg van El Shaddai stak snel de handen uit de mouwen,…” es even kijken hoe we dit het beste kunnen doen?”  
Materiaal uit de auto’s laden  en bij de koffiepauze was er al best veel geregeld.

Het koffiedrinken was een gezellige boel en ook bij de lunch hadden we samen een heel plezierig contact. Er werd flink doorgewerkt en toen het koor rond 16:30u arriveerde kwamen de eerste pannen met stamppot ook al binnen….en de spekjes en de worst… het begon heerlijk te ruiken in de Schaapskooi.

Rond 17:00u. konden we koor, opbouwers en technici uit nodigen voor het stamppot buffet. Ze waren erg verrast en ze voelden zich echt welkom in Grootegast.

Wat waren we allemaal blij met zoveel gemeenteleden die een pan zuurkool, boerenkool en hutspot kwamen brengen….echt Grootegast-Gastvrij!!
Reuze bedankt voor zoveel spontane kookhulp!!!
Na de maaltijd konden wij wat orde op zaken stellen in de Schaapskooi voor de koffiepauze tijdens het concert en het koor kon inzingen en kijken of alle apparatuur perfect klopte.

Intussen kwamen ook al de eerste bezoekers en tot onze grote blijdschap raakte de kerk fantastisch goed bezet.. Een volle kerk!

Maar …toen... ja….
toen het 20:00u was  viel de stroom op onverklaarbare wijze uit…
gelukkig geen wanklank van wie ook maar… we hadden geduld…. En een kwartier laten dan gepland kon de uitvoering beginnen.

Messiah is een musical die het leven van Jezus vertelt:van Zijn geboorte tot aan Zijn Hemelvaart. Dit verhaal krijgt ‘live’ vorm door verteller Johannes, die Jezus tijdens Zijn leven heeft gevolgd, met mooie beelden ter ondersteuning van de tekst en ca 20 gospelsongs over verschillende momenten uit het leven van Jezus.

 

Dirigent/pianist Leon van Veen leidde het koor in een prettig tempo door de musical. Indrukwekkend en ontroerend was het moment  waarop de solist Jezus’ angst en eenzaamheid vertolkt in de Hof van Getsemané. 

Maar ook prachtig was de stem van Maria, wanneer ze vertelt wat ze zag toen ze na de begrafenis bij het graf kwam: 
” Huil niet Maria… Wanneer je je alleen voelt, zal ik er zijn om je te bemoedigen en je altijd te dragen, als je dat wilt.”

Een prachtig eeuwenoud verhaal waarvan de boodschap ons ook vandaag nog mag bemoedigen en vreugde mag geven..

 

Het oorspronkelijk in 1741 door G.F. Händel gecomponeerde oratorium werd door dirigent Tore W. Aas uit Oslo ‘vertaald’ en is uiteindelijk een ambitieus en eigentijds project geworden. En werd uitgevoerd door Gospel groep El Shaddai uit Lopik.

Dit koor bestaat uit ca. 65 leden. Alle liederen werden uit het hoofd gezongen.

De collecte welke bestemd was voor Kerk in Actie bracht € 590,- op.  

 

We kunnen terug zien op een prachtige avond met een blijde boodschap voor ieder!
 Annie, Irene Janneke en Akkie

 

Contactgegevens

Protestantse gemeente Grootegast/Sebaldeburen

Goede Herderkerk, De Gast 2, 9861 BM te Grootegast

0594-613073

Contact via email